Białko konopne
Ciekawi Cię, co mamy na myśli, kiedy mówimy, że nasze białko jest przyswajalne w 96%?
Otóż prawda jest taka, że przeciętny człowiek może wchłonąć tylko około 30% spożywanego białka. Reszta po prostu się marnuje! I tu właśnie wkracza białko konopne.
Białko konopne to nie tylko 96% przyswajalności – jest ono również naturalne, wegańskie i lekkostrawne! W jednej porcji otrzymujesz również wszystkie niezbędne aminokwasy, których potrzebujesz.
Dodatkowo białko konopne wzmocni Twoje mięśnie, jednocześnie wspomagając zdrowie serca. Białko jest istotną częścią naszej diety. Formuła białka konopnego pochodzi z nasion konopi, więc jest jak najbardziej naturalna! Ponadto białko konopne jest wzbogacone o zdrowe dla serca składniki odżywcze, takie jak witamina E i magnez, które mogą pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi.
Właściwości białka konopnego:
- wyraźny, konopny smak
- poprawa trawienia
- świetna alternatywa dla białka zwierzęcego
- uczucie sytości
- lekkostrawne
- 96% wchłanialnego białka
- wzmocnienie mięśni
- bardzo korzystny skład aminokwasowy
- zmniejszenie ryzyka wapnienia kości
- wegańskie
- lekkostrawne
- wspomagająco przy chorobach serca
- nie alergizuje
- naturalne
Białko konopne – zalety
Najważniejszym plusem białka konopnego są występujące w nim egzogenne aminokwasy, których organizm nie potrafi sam wyprodukować, a które mają ogromny wpływ na układ immunologiczny oraz hormonalny.Drugą, równie ważną zaletą, jest wchłanialność białka konopnego do organizmu, która jest prawie trzy razy większa na tle innych białek roślinnych i zwierzęcych. Lepsze wchłanianie wpływa na lepsze odżywienie oraz regenerację.
Trzeci ważny powód, dzięki któremu przekonałam się do wartości konopi, jest możliwość wykorzystywania białka konopnego w kuchni. Idealne rozwiązanie na szybkie śniadanie to białko konopne z błonnikiem, do którego wystarczy dodać owoc i orzechy. Zalewamy to wodą lub mlekiem i mamy pełnowartościowy, szybko przygotowany posiłek, bogaty we wszystko co organizm potrzebuje każdego dnia.
Także tworzenie naleśników, ciast i innych smakołyków z użyciem białka konopnego sprawia, że każde z tych dań jest dobrze trawione.